top of page
  • Obrázek autoraDefenc 63

shrnutí updatu minecraft 1.19 v bodech

Minecraft 1.19


datum vydání 7.6.2022


teplé bažiny – nový biom


mobové – žáby (nové), slime, tropické ryby, pulci (noví), (nebudou zde žádní ostatní mobové kteří se spawnují normálně např. Krávy, ovce, prasata, atd.,…)


Žáby

3 druhy

hnědá-když se pulec vylíhne v normálním biomu s klasickým klimatem (bažiny, louka, les,...)

zelená-když se pulec vylíhne ve studeném biomu s chladným klimatem (hory, a jiné zasněžené biomy)

bílá-když se pulec vylíhne v teplém biomu, v teple (jungle, teplé bažiny, poušť,..) nebo v netheru

!záleží na tom kde se vyvine žába z pulce, tudíž je jedno kde se vylíhne pulec


žáby se množí pomocí slimeballu, pak půjde jedna žába naklást vajíčka do nejbližší vody v okolí


pulci se líhnou z vajíček


Barva „žabího světla“

Žába útočí na malé slimy, vystřelí po nich jazyk, a jakoby je pozře, po smrti těch slimů z nich zbyde jen slime ball. To same s magma cube, jen po jejich smrti z nich padne právě to nové „žabí světlo“, jehož barva závisí na barvě žáby, která toho magma cuba zabije. (viz obrázek)


Nový druh stromu (viz obrázek)

Můžou růst pod vodou, pod nimi se tvoří kořeny, které jsou kolikrát větší než samotný strom

saplingy nebo-li propaguly vyrostou nebo je lze vybonemealovat z listu toho stromu. Jdou dát i do květináče. Dřevo má červený nádech. (viz obrázek)


Bahno

Propadnete se do něj jako do soul sandu, ale nezpomalí vás.

Generuje se v nových bažinách, lze i vyrobit, když jakoukoliv variantu hlíny obohatíte o lahvičku vody (je jedno jestli ručně nebo třeba dispenzorem).

Vede skrz něj signál a lze na něj pokládat koleje, stejně jako na soul sand.

Lze vysušit pomocí dripstonuma (viz obzázek) potom se z něj stane clay.

V kombinací s obilím lze vytvořit nový stavební block, jde v craftingu upravovat.




loďka s truhlou – jdou s ní dělat efektivnější automatické farmy, když lodí s truhlou nahradíte hopper minecart, nebo s ní přemisťovat itemy po vodě. Otevřete ji tak, že nasednete do vody a zmáčknete klávesu E. Objeví se pak jako rozšíření inventáře.



Roh - když koza narazí do stromu, nebo do jiného blocku který se vyskytuje v jejím přirozeném prostředí, z hlavy shodí roh, který pak ani fyzicky nebude mít. Koza může být tedy úplně bez rohů, nebo může mýt na hlavě roh jen jeden.

Jde na něj hrát. Existuje až 8 typů rohů, každý typ hraje jinak, stejné typy hrají stejně.



Allay - Váš malý modrý kamarád, když mu dáte item, sbírá všechny stejné itemy v okolí a hází je vám. Pokud je v jeho okolí note block, který v poslední půl minutě zahrál, itemy hází k němu.


Commond /place – pokládá struktury (na souřadnice, nebo na místo, kde se nachází hráč)



Nový podzemní biom Deep dark (viz obrázek)


Nespawnují se zde žádní běžní mobové.

Stěny jeskyň jsou pokryté skupinou blocků „sculk“.


Blocky:sculk (má schopnpst ukládat v sobě XP), sculk catalyst (když v blízkostiněj zemře mob, vygeneruje vedle sebe sculk blocky, které ukládají xp z toho moba, když ty bloky vytěžíme, xp nám z nich padnou ve stejném množství jako z toho daného moba), sculk shrieker(když je vedle nich nějaký hlasitý zvuk, vydávají zvuk také, samozdřejmě jiný, když udělají ten vákřik vícekrát za sebou, spawne se Warden), sculk senzor (je to bezdrátový příjmač redstone signálu, který sníma okolní zvuky, intenzita signálu záleží na vzdálenosti zdroje zvuku od senzoru, s comparátorem nezáleží na vzdálenosti, ale na typu zvuku, skok dá silnější signál, než normální chůze. Vibrace jdou v každém případě blokovat blockem vlny ať už chozením po vlně či umístěním vlny mezi zdroj a senzor)



Enchant cities

Struktura nacházející se v Deep dark biomu.

Nachází se zde truhny a v nich zajímavý loot: dist fragment (z 9ti se craftí nový disc, který je plný eastereggů a spíš než hudba je to opět jeden z těch, ve kterých je jen spousta strašidelných zvuků https://www.youtube.com/watch?v=QwPLGUw7nwg), eco shard (crafrí se z něj copas, který vede na místo, kde jste naposledy zemřeli), kniha s enchantem swift sneek


enchant swift sneek – aplikuje se na kalhoty, zrychlí vás když jste skrčení


Warden (viz obrázek) – nový miniboss, je nebezpečný a velmi silný, disponuje útoky na blízko i na dálku, má za úkol jen zastrašovat, nic hodnotného z něj nepadá, není tedy motivace ho porážet a tak to i vývojáři chtějí, má vás jen strašit a možná i chránit enchant cities, to nikdo zatím neví (tedy kromě vývojářů). Je slepý, orientuje se tedy pouze sluchu a čichu (na dálku vás pozná pokud uděláte nějaký zvuk, na blízko o vás ví díky čichu.)



Nové maličkosti

Listí jde dávat do vody a nevytvoří vzduchovou bublinu

Skrz kořeny vede redstone signál, přez listy ne.


žáby



enchant cities



sculk blocky aj.



warden



bahno odkapávající do kotle



nové bažiny



nové dřevo







19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page